Lekker Gezond

Het dagelijks engagement van UBC voor lekkere, gezonde en kwalitatieve maaltijden

 
UBC-LOGO_ALPHA.png
 

De UBC (De Unie Belgische Catering) is de vertegenwoordiger van de bedrijven die dagelijks actief zijn in onze ziekenhuizen, rusthuizen, scholen en bedrijven. Samen met de aangesloten leden streven we naar het aanbieden van lekkere en vooral gezonde maaltijden. Met de campagne “Lekker Gezond” werpen we een blik achter de schermen hoe onze leden de afgelopen jaren een enorme inspanning hebben geleverd om dat doel te realiseren. Een blijvend engagement waar UBC ook in 2021 over zal waken.

 
 
 

Helden

Covid-19 heeft de zorgsector op zijn kop gezet. Ook in de keukens van ziekenhuizen en rusthuizen is hard gewerkt om kwalitatieve maaltijden te bereiden. En samen te werken aan de best mogelijke zorg. Ook na de lockdown staan we klaar in onze instellingen, scholen en bedrijven met passie voor lekker en gezond eten.

 
 

Kwaliteit en gezondheid centraal

De Belgische cateraars werken hard om smaak, kwaliteit en gezondheid te combineren in aantrekkelijke menu’s voor onze klanten. Al jaren is de kwaliteit van ons aanbod een topprioriteit en dat nemen we zeer ernstig door te werken met diëtisten en andere professionals die ons helpen om tot de perfecte maaltijd te komen. 

 
 
 
 
 
 

Sterke chef-koks aan het roer

De chef-koks in de Belgische cateringkeukens zijn moderne managers. Menu’s samenstellen, een team aansturen, voorraden beheren en vooral lekkere en gezonde maaltijden bereiden met voldoende oog voor diversiteit. Ze kennen hun gasten en de passie voor hun vak is een onmisbare kwaliteit in de service die de leden van UBC dagelijks willen aanbieden.

Respect voor product en natuur

Alles start met respect voor het product. UBC waakt over hoe haar leden zich maximaal inzetten om streekproducten en biologische teelt te promoten. De sector werkt samen met talloze organisaties en labels, zoals bvb. Good Food, om een hoge standaard in de cateringkeukens te garanderen.

 

Dagelijks 15.000 werknemers aan de slag

In de Belgische catering gaan dagelijks 15.000 mensen aan de slag in ziekenhuizen, rusthuizen, scholen en bedrijfsrestaurants. Ze bieden vaak laaggeschoolden opportuniteiten om opleidingen te volgen en door te groeien in de catering. Er wordt vooral werk gemaakt van lokale tewerkstelling om onze keukens echt plaatselijk te verankeren. 

 

Samen werken aan een duurzame sector

De Belgische cateringbedrijven investeren jaarlijks steeds meer in energiezuinige oplossingen, een kleinere ecologische voetafdruk en duurzame maaltijden. Elke dag zoeken we naar nieuwe oplossingen om ons hele proces C02-neutraal te maken. Maar ook onze overschotten worden ecologisch ingezet als dierenvoeding of gaan naar partners zoals “Too Good To Go” en liefdadigheid zoals de voedselbanken.